Mooiste marathon van Nederland? Dat is de Summertrail Veluwe marathon misschien wel. Ed Cornelissen (organisator van hardloop events bij Trailrunning Veluwe): “De waarde van de natuur is niet in geld uit te drukken. Dat voel je en beleef je tijdens en marathon zoals Summertrail. Wij als Trailrunning-Veluwe hebben gekozen voor Oxfam Novib als partner omdat het een betrouwbare organisatie is met projecten die wereldwijd zorgen voor het behoud van natuur. Daarbij helpen ze mensen een eerlijk bestaan zonder armoede. Dat vinden wij erg belangrijk”.

Oxfam Novib werkt bijvoorbeeld met lokale partners aan het beschermen van oerwoud in Cambodja. In veel oerwoudgebieden gaan woudreuzen tegen de vlakte om verkocht te worden als bouwhout of om ruimte te maken voor intensieve veeteelt. Zo ook in Cambodja, waar inheemse stammen leven van wat het bos voortbrengt. Samen met partner DPA zorgt Oxfam Novib ervoor dat de landrechten en cultuur van inheemse stammen worden bewaard en dat oerbossen worden beschermd. Ook krijgt de bevolking weer landrechten om kleinschalige landbouw te bedrijven op hun eigen stukjes grond, zodat zij hun hoofd boven water kunnen houden. Je kunt meer lezen over het project via deze link.

Hier kun je inschrijven Inschrijven Summertrail heb je daarom de optie om een eenmalige donatie te doen voor Oxfam Novib, om hun projecten te steunen. Voor elke donatie draagt Trailrunning-Veluwe nog een extra 2,- bij! Uiteraard is dit allemaal geheel vrijblijvend.

Loop je niet mee, maar wil je toch een donatie doen voor de projecten van Oxfam Novib? Klik dan hier, en doe een donatie via de donatieknop.

Alvast hartelijk dank! Inschrijven kan vanaf 01-07-2017 of registratie via een e-mail info@trailrunning-veluwe.nlDirect inschrijven

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *