Op zondag 21 augustus 2022 zal alweer de 19e editie plaats vinden van de Summertrail Veluwe marathon: de mooiste marathon van Nederland voor hardlopers en trailrunners! De Summertrail Veluwe marathon loopt dwars door de Veluwe; één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het startpunt is vlakbij Apeldoorn, het eindpunt is vlakbij Heerde.

De route

Hoewel de loop pittig is, is de omgeving prachtig. De loop vindt in augustus plaats en dan staan de heidevelden volop in de bloei. Je loopt langs een aantal bosvennetjes en de mooiste paarse heidevelden van het land, waardoor je 42,195 km een fantastische beleving hebt!

Deze marathon is uniek omdat de looproute van Zuid-Veluwe naar Noord-Veluwe loopt.  Je loopt één lange weg door het bos- en heidegebied. Als hardloper loop je samen met andere deelnemer en samen draag je bij aan een goed verloop van het evenement. Waarom deze opzet van het evenement? De route loopt dwars door de bossen zonder waterposten en zonder verdere ondersteuning. Je zult samen moeten werken met deze marathon. De kleinschaligheid zorgt voor een bijzondere sfeer onder de hardlopers.

Reactie van lopers

Wendy: ”Superleuk en goed georganiseerd! Gezelligheid en presteren gaan hand in hand.”

George: ”Een onvergetelijke Veluweloop, of je nu samen met collega’s/vrienden loopt of je je alleen opgeeft.”

Jan- Erik: ”Mijn hardloopmaatje liep 5 kilometer in 20 minuten! Hier zie je verschillende filmpjes van de finishlocatie: http://www.youtube.com/user/Veluwemarathon

De inschrijfpagina is geopend https://inschrijven.nl/form/2021082200336-nl Ons mailadres info@trailrunning-veluwe.nl. Daarnaast is het ook mogelijk om in te schrijven via facebook op www.facebook.com/rch.heerde

Soort wedstrijd: 8x 5km

De etappes die je loopt zijn steeds 5km lang en hier mag je maximaal 30 minuten over doen. Na deze 30 minuten vindt er een herstart plaats voor het gehele deelnemersveld. In totaal zijn er acht trajecten van 5km en één van 2.195m (8x 5km + 1x2195m = 42.195m). De 5km trajecten kan je in een wedstrijdtempo of in een rustiger tempo lopen: helemaal je eigen keuze! Iedereen kan deze Summertrail Marathon afleggen, zowel alleen of in groepsverband. Als je besluit om als team deze marathon te lopen, wissel je het lopen af met fietsen.

Indien je kiest voor een team, dan kan je of zelf je team samenstellen of je wordt ingedeeld in een team. Als je zelf je team samenstelt, mag je zelf bepalen uit hoeveel teamleden het team bestaat. Je kunt je uiteraard ook als individueel teamlid opgeven. Je wordt dan in een team van 2 personen ingedeeld, waardoor je 4x 8km loopt.

Het is voor marathonlopers ook mogelijk om de gehele route alleen hardlopend af te leggen, waardoor je alle 8 trajecten van 5km loopt. Elk traject loop je binnen 30 minuten, zodat je weer deel kan nemen aan de herstart. Om dit te kunnen lopen, moet je een wegmarathon binnen 3 uur en 45 minuten kunnen lopen én je moet de marathon in 2017 of 2018 deels hebben gelopen. Als je je als individuele loper voor de gehele marathon wil aanmelden, stuur je een mailtje naar info@trailrunning-veluwe.nl met hierin de tijd van één van de vorige edities.

Locaties, datum en tijd

In eerdere edities was er een bus als carpoolservice aanwezig die de deelnemers van het finishpunt naar het startpunt kan brengen. Om de maatregelen van het RIVM op te kunnen volgen, kan deze service dit jaar helaas niet aangeboden worden. Het is aan de deelnemers zelf om rond 8.45/9.00 bij het startpunt aanwezig te zijn zodat we rond 9.15 kunnen vertrekken. Het startpunt bij het Kootwijkerzand, vlakbij Apeldoorn. Het finishpunt is bij de Schaapskooi in Heerde. Rond 13.15/13.30 komen we aan bij de Schaapskooi en hier staat wat koffie, thee, fris en wat lekkers klaar voor de deelnemers. Voor iedereen die meehelpt in de organisatie staat er een lunch klaar.

Bedrijfsteam

Wil je meedoen met een sport- of bedrijfsteam als teambuilding of ter voorbereiding op het nieuwe seizoen? Neem dan contact op met info@trailrunning-veluwe.nl voor de mogelijkheden.

Inschrijven

Je kan je aanmelden via onderstaande knop, maar je kan ook een mailtje sturen naar info@trailrunning-veluwe.nl. De kosten zijn €35,- per persoon inclusief een hapje en drankje op het eindpunt.

Tot zondag 21 augustus 2022!

Bel voor meer informatie + 31 6 17 3839 58

Deelname is op eigen risico